..
Antal personer |
|
Ingredienser
- 4 torskefileter
- 2 dl vand
- 2 spsk eddike
- 2 stængler frisk dild
- 4 peberkorn
- 0,5 løg
Sauce:
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl kogevand fra torsken
- 1 dl sødmælk
- 2 dijonsennep eller grovkornet fiskesennep
- 1 tsk Salt
Tilbehør
- 600 g kogte skrællede kartofler
- Syltede rødbeder i tern efter behov
- 1 potte persille
Ingredienser
Sauce:
Tilbehør
|
|
Instruktioner
- Kom vand, eddike, dild, peberkorn og løg i en gryde, og kog det sammen med torsken ved svag varme i cirka 10 minutter.
- Fjern skum fra kogevandet.
- Tag torsken op af lagen, og sigt lagen.
- Hold torsken lun i en varm ovn ved 65 grader.
Sauce:
- Smelt smørret i gryden og tilsæt melet, inden smørret bruner.
- Pisk herefter kogevandet fra torsken samt mælken i lidt af gangen.
- Smag til med salt.
- Slut af med sennep, som du tilsætter lidt af gangen, mens du smager til undervejs.
- Du kan altid justere saucen ved at tilsætte mere end der står i opskriften.
Servering
- Server torsken med kogte kartofler, sennepssauce, hakket persille og syltede rødbeder i tern.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Retten har mange variationsmuligheder – brug for eksempel laks i stedet for torsk. Eller tilsæt hakket æg, revet peberrod eller sprødstegt bacon.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar