Torsk med kartoffel, rødbede og sennepssauce
Antal personer
4
Antal personer
4
Instruktioner
  1. Kom vand, eddike, dild, peberkorn og løg i en gryde, og kog det sammen med torsken ved svag varme i cirka 10 minutter.
  2. Fjern skum fra kogevandet.
  3. Tag torsken op af lagen, og sigt lagen.
  4. Hold torsken lun i en varm ovn ved 65 grader.
Sauce:
  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt melet, inden smørret bruner.
  2. Pisk herefter kogevandet fra torsken samt mælken i lidt af gangen.
  3. Smag til med salt.
  4. Slut af med sennep, som du tilsætter lidt af gangen, mens du smager til undervejs.
  5. Du kan altid justere saucen ved at tilsætte mere end der står i opskriften.
Servering
  1. Server torsken med kogte kartofler, sennepssauce, hakket persille og syltede rødbeder i tern.
Bemærkninger til opskriften

Kokketip: Retten har mange variationsmuligheder – brug for eksempel laks i stedet for torsk. Eller tilsæt hakket æg, revet peberrod eller sprødstegt bacon.