.
Forberedelses tid | 30 |
Tilberedningstid | 60 |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 500 g hakket kalv- og svinekød
- 2 æg
- 1 dl piskefløde
- 50 g rasp
- 50 g hvedemel
- 125 g bacon i skiver
- Salt
- peber
Til stegningen:
- 2 dl sødmælk
- 2 dl grøntagsbouillon
Til sauce:
- 1 dl fløde 13 %
- 2 tsk maizena
- 1 spsk ribsgele
- 500 g kartofler
- 1 potte persille
- 1 glas cornichoner
Ingredienser
Til stegningen:
Til sauce:
|
|
Instruktioner
- Rør kødet sejt med salt.
- Herefter rører du æg og fløde i efterfulgt af mel og rasp.
- Farsen formes som en aflang pølse og dækkes af bacon.
- Læg den forlorne hare i et ildfast fad, og brun den i ovnen på midterrillen i 15 minutter ved 225 grader.
- Dæmp varmen til 160 grader.
- Hæld mælk og bouillon ved.
- Steg ”haren” i cirka 30 minutter ved 160 grader, eller til farsen er gennemstegt.
Sauce:
- Si skyen op i en gryde ved at presse så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op, og jævn med maizena udrørt i fløde.
- Kog saucen igennem, og smag til med salt, peber og ribsgele.
- Kog kartoflerne, mens ”haren” er i ovnen, så de er klar til servering samtidig.
Anretning
- Anret på et fad med forloren hare i skiver, kartofler og sauce.
- Pynt med cornichoner og persille.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: prøv eventuelt at hakke grøntsager fint og vende det i farsen, så den bliver mere smagfuld og får en flot farve.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar