.
Instruktioner
Kødboller
- Rør kødet med salt.
- Tilsæt æg, revet løg og peber.
- Tilsæt melet.
- Rør herefter mælken i farsen.
- Brug en dessertske til at forme farsen til kødboller til mindre runde kugler.
- Kog dem ved svag varme i syv til otte minutter i en liter kogende letsaltet vand under låg.
- Tag bollerne op med hulske og lad dem dryppe af.
- Gem kogevandet.
- Skær sellerien i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Kog dem møre i kogevandet fra kødbollerne i 10 til 12 minutter.
- Tag sellerien op af kogevandet og sigt det.
Sauce
- Smelt smørret i en gryde.
- Rør melet i og tilsæt fem deciliter kogevand i under piskning.
- Pisk mælk, og lad saucen koge nogle minutter.
- Smag til med salt og peber.
Anretning
- Kom kødboller og selleri i saucen og varm dem igennem.
- Kog risene i let saltet vand, til de er møre.
- Drys hakket persille over eller server det ved siden af.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Jævn saucen med en meljævning af mel og mælk og undlad smørret, hvis du ønsker en mere mager ret.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar