.
Antal personer |
|
Ingredienser
- 350 g gule ærter gule flækærter
- 1 løg
- 2 kviste timian
- vand
- 3 gulerødder
- 1 porre
- 0,25 knoldselleri
- 2 bagekartofler
- 400 g kogeflæsk
- 200 g medister
- 200 g spidsbryst
- timian Gerne frisk
- Salt
- peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Udblød ærterne i vand i et døgns tid.
- Kog nu ærterne i det samme vand, som de er udblødt i, sammen med løg og timian.
- Skum ærterne grundigt nogle gange undervejs.
- Når ærterne har kogt i ca 40 minutter, tages timianen fra, mens ærter og løg blendes.
- Gem vandet.
- Skær urterne i passende stykker - de skal kunne ligge på en ske.
- Kog dem møre i vand, og tag op når de er færdige. De skal have lidt bid.
- Urterne tilsættes de gule ærter senere.
- Brug vandet, grøntsagerne blev kogt i, og tilsæt kogeflæsk, medister og spidsbryst.
- Kog det hele, til kødet er mørt Ca 20 minutter for kogeflæsk og medister mens spidsbrystet skal have 40 minutter.
- Flæsket og medisteren, tages op og de blendede ærter spædes med suppen til en passende konsistens.
- Nu skal de gule ærter smages til med salt, peber og timian.
- Tilsæt de kogte urter.
- Steg kogeflæsk og medister let på en varm pande og server koldt eller varmt ved siden af suppen.
- Pynt retten med krydderurter og stil et glas god stærk dijonsennep på bordet ved servering.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Du kan koge æbler med de gule ærter hvis du ønsker en friskere og sødere smag i retten.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar