Gule ærter med tilbehør
Ingredients
Instructions
  1. Udblød ærterne i vand i et døgns tid.
  2. Kog nu ærterne i det samme vand, som de er udblødt i, sammen med løg og timian.
  3. Skum ærterne grundigt nogle gange undervejs.
  4. Når ærterne har kogt i ca 40 minutter, tages timianen fra, mens ærter og løg blendes.
  5. Gem vandet.
  6. Skær urterne i passende stykker – de skal kunne ligge på en ske.
  7. Kog dem møre i vand, og tag op når de er færdige. De skal have lidt bid.
  8. Urterne tilsættes de gule ærter senere.
  9. Brug vandet, grøntsagerne blev kogt i, og tilsæt kogeflæsk, medister og spidsbryst.
  10. Kog det hele, til kødet er mørt Ca 20 minutter for kogeflæsk og medister mens spidsbrystet skal have 40 minutter.
  11. Flæsket og medisteren, tages op og de blendede ærter spædes med suppen til en passende konsistens.
  12. Nu skal de gule ærter smages til med salt, peber og timian.
  13. Tilsæt de kogte urter.
  14. Steg kogeflæsk og medister let på en varm pande og server koldt eller varmt ved siden af suppen.
  15. Pynt retten med krydderurter og stil et glas god stærk dijonsennep på bordet ved servering.
Recipe Notes

Kokketip: Du kan koge æbler med de gule ærter hvis du ønsker en friskere og sødere smag i retten.