.
Antal personer |
|
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- olivenolie
- 4 oksemørbrad Gode oksemørbradbøffer
- Olie til stegning
Bearnaise:
- 250 g usaltet smør
- 4 spsk hvidvinseddike
- 2 skalotteløg
- 1 potte estragon 1 potte frisk estragon eller 2 spsk. tørret estragon
- 4 æggeblommer
- knust peber salt og cayennepeber, gerne hvid
- Salat
Ingredienser
Bearnaise:
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær kartoflerne i aflange stave, vend dem med olivenolie.
- Krydr med salt og peber, og sæt dem i et ildfast fad i ovnen i 50 minutter.
Bearnaise
- Opvarm langsom smørret i en gryde, så du kan få klaret smør - mælkevallen synker til bunds som en hvid masse.
- Det klarede smør tages forsigtigt op med en grydeske eller spiseske. Det hvide bundfald kasseres.
- Kom hvidvinseddike, 2 spsk. vand, finthakkede skalotteløg og stilkene fra estragonen i en anden gryde og kog det ind, til halvdelen er tilbage. Det er bearnaise essensen
- Sigt bearnaiseessensen over i en ny gryde (gem eventuelt en smule af de kogte skalotteløg, hvis du vil have en grovere bearnaise).
- Essensen køles lidt ned, og gryden sættes over varmen ved svageste varme.
- Pisk nu æggeblommerne ned i essensen.
- Pisk herefter meget lidt ad gangen det klarede smør i .
- Det er en meget svær proces, som nemt kan skille, så tag gryden af varmen, hvis det bliver nødvendigt.
- Pisk nu ganske langsomt resten af smørret i bearnaisen.
- Hak estragon bladene fint og tilsæt disse til sidst.
- Smag til med salt, hvid peber og cayennepeber (og tilsæt eventuelt de gemte skalotteløg).
Bøffer
- Steg mørbradbøfferne i olie i cirka otte minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Anretning:
- Salaten skylles og anrettes i en skål ved siden af bøf og bearnaise.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Du kan bruge stegeskyen fra mørbradbøfferne, hvis du vil forstærke smagen i bearnaisen. Du kan tilføje ½ tsk. Maizena til æggeblommerne inden du pisker smørret i så skiller den ikke så nemt.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar