.
Antal personer |
|
Ingredienser
- 250 g sukker
- 2,5 dl kogende vand
- 5 dl fløde 13 %
- 60 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 hele æg
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd for ovnen ved 95C
- Brun sukkeret på panden, indtil den har fået en gyldenbrun farve.
- Hæld halvdelen i en budding- eller randform, der drejes rundt, indtil bund og sider er beklædt med karamel.
- Formen kan eventuelt varmes i forvejen, så du ikke risikerer, at karamellen stivner inden formen er beklædt.
- Hæld kogende vand i resten af karamellen, og kog det sammen, til du har en jævn sauce.
- Stil den til side, til der skal serveres.
- Kog fløde, sukker og den flækkede vaniljestang op.
- Pisk æggene let sammen, og pisk den kogende fløde heri.
- Kogemassen sigtes gennem en fin sigte og hældes i budding- eller randformen, dækkes med låg og stivnes i vandbad i ovnen ved 95C.
- Vandet må kun stå lige på kogepunktet, da buddingen ikke må hæve
- Den skal have ca 60 minutter i ovnen
- Vær opmærksom på at vandet fordamper fra vandbadet hvorfor du skal holde øje med vandet, det må ikke fordampe helt, fyld mere vand på hvis vandet forsvinder.
- Tag buddingen ud og lad den afkøle en smule på køkkenbordet.
- Vend den ud på et fad og server med karamelsaucen ved siden af.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: karamelsaucen kan blandes med flødeskum eller smages til med cognac eller anden likør.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar