Karamelbudding

caramel cream in a wooden spoon

.

Print Recipe
Karamelbudding
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Tænd for ovnen ved 95C
  2. Brun sukkeret på panden, indtil den har fået en gyldenbrun farve.
  3. Hæld halvdelen i en budding- eller randform, der drejes rundt, indtil bund og sider er beklædt med karamel.
  4. Formen kan eventuelt varmes i forvejen, så du ikke risikerer, at karamellen stivner inden formen er beklædt.
  5. Hæld kogende vand i resten af karamellen, og kog det sammen, til du har en jævn sauce.
  6. Stil den til side, til der skal serveres.
  7. Kog fløde, sukker og den flækkede vaniljestang op.
  8. Pisk æggene let sammen, og pisk den kogende fløde heri.
  9. Kogemassen sigtes gennem en fin sigte og hældes i budding- eller randformen, dækkes med låg og stivnes i vandbad i ovnen ved 95C.
  10. Vandet må kun stå lige på kogepunktet, da buddingen ikke må hæve
  11. Den skal have ca 60 minutter i ovnen
  12. Vær opmærksom på at vandet fordamper fra vandbadet hvorfor du skal holde øje med vandet, det må ikke fordampe helt, fyld mere vand på hvis vandet forsvinder.
  13. Tag buddingen ud og lad den afkøle en smule på køkkenbordet.
  14. Vend den ud på et fad og server med karamelsaucen ved siden af.
Bemærkninger til opskriften

Kokketip: karamelsaucen kan blandes med flødeskum eller smages til med cognac eller anden likør.

Del denne opskrift
Om Kokken 2 artikler
Kim er amatørkok med en evig trang til at prøve nye teknikker og teste metoder og nye råvarer. Han går dog aldrig af vejen for en bøf bearnaise eller en pizza med ekstra bøffelmozzarella

Skriv den første kommentar

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*