.
Antal personer |
|
Ingredienser
Burgerboller ( til 12 boller)
- 6 dl vand lunkent
- 50 g gær
- 2 tsk Salt
- 3 spsk olivenolie
- 2 æg
- 1 kg hvedemel
- Æg og sesamfrø til pensling
Grovfritter
- 4 gulerødder
- 4 pastinakker
- 0,5 knoldselleri
- 0,5 dl olivenolie
- 1 potte persille
Alt det i midten
Ingredienser
Burgerboller ( til 12 boller)
Grovfritter
Alt det i midten
|
|
Instruktioner
- Tænd for ovnen på 200 grader.
- Smuldr gæren i lunkent vand
- Tilsæt de øvrige ingredienser, - eventuelt lidt mere hvedemel, hvis dejen er for klæg.
- Ælt dejen grundigt i fem minutter eller længere.
- Lad den hæve i en halv time og form derefter til boller, som trykkes lidt flade.
- Lad dem hæve yderligere en halv time.
- Pensl bollerne med letpisket æg og drys derefter med sesamfrø.
- Lad dem stå, mens du forbereder fritterne. Ca 12 boller
Grovfritter:
- Skræl gulerødder, pastinakker og selleri.
- Skær dem derefter i aflange strimler, som vendes med olivenolie, finthakket persille, salt og peber.
- Sæt dem i ovnen, og lad dem stege i cirka 25 minutter.
Boller
- Sæt bollerne i midten af samme ovn og bag dem i 12 til 14 minutter, til de er let gyldne.
- Når de er færdige, tager du dem ud og stiller dem på en bagerist.
- Skru eventuelt lidt ned for ovnen, når bollerne er kommet ud.
Burgersamling
- Form bøffer af oksekødet, steg dem på en pande i en smule olie.
- Snit salat, tomat, agurk og rødløg.
- Saml burgeren efter smag, og server sammen med grovfritter og ketchup ved siden af.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Bag en stor portion burgerboller, og du har til lækre sandwichboller dagen efter
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar