Burger med grovfritter
Ingredienser
Burgerboller ( til 12 boller)
6
dl
vand
lunkent
50
g
gær
2
tsk
Salt
3
spsk
olivenolie
2
æg
1
kg
hvedemel
Æg og sesamfrø til pensling
Grovfritter
4
gulerødder
4
pastinakker
0,5
knoldselleri
0,5
dl
olivenolie
1
potte
persille
Alt det i midten
600
g
oksekød
hakket
Olie til stegning
Salat
Tomat
agurk
Rødløg
Ketchup
mayonnaise
sennep
Instruktioner
Tænd for ovnen på 200 grader.
Smuldr gæren i lunkent vand
Tilsæt de øvrige ingredienser, – eventuelt lidt mere hvedemel, hvis dejen er for klæg.
Ælt dejen grundigt i fem minutter eller længere.
Lad den hæve i en halv time og form derefter til boller, som trykkes lidt flade.
Lad dem hæve yderligere en halv time.
Pensl bollerne med letpisket æg og drys derefter med sesamfrø.
Lad dem stå, mens du forbereder fritterne. Ca 12 boller
Grovfritter:
Skræl gulerødder, pastinakker og selleri.
Skær dem derefter i aflange strimler, som vendes med olivenolie, finthakket persille, salt og peber.
Sæt dem i ovnen, og lad dem stege i cirka 25 minutter.
Boller
Sæt bollerne i midten af samme ovn og bag dem i 12 til 14 minutter, til de er let gyldne.
Når de er færdige, tager du dem ud og stiller dem på en bagerist.
Skru eventuelt lidt ned for ovnen, når bollerne er kommet ud.
Burgersamling
Form bøffer af oksekødet, steg dem på en pande i en smule olie.
Snit salat, tomat, agurk og rødløg.
Saml burgeren efter smag, og server sammen med grovfritter og ketchup ved siden af.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Bag en stor portion burgerboller, og du har til lækre sandwichboller dagen efter