.
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 tsk Salt groft salt
- 2 fed hvidløg
- 4 dl græsk yoghurt
- Salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Riv agurken groft på rivejernet.
- Bland agurken sammen med det grove salt, og lad det stå i cirka 30 minutter.
- Kom agurken i en sigte og skyl hurtigt saltet af.
- Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug eventuelt et rent viskestykke eller lignende.
- Vend forsigtigt agurk, fintrevet hvidløg, salt og peber i den græske yoghurt.
- Lad tzatzikien trække tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter. Imens laves flute.
Flutes
- Rør gær ud i det lunkne vand.
- Tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen godt, og stil den til hævning i 30 minutter.
- Derefter ælter du dejen igennem og former den til fire flute, der efterhæver på en smurt plade eller et stykke bagepapir i 15 minutter.
- Rids flutene på tværs, og pensel dem med sammenpisket æg eller vand og bag dem ved 230 grader i 15 minutter.
Servering:
- Anret det friskbagte brød med tzatzikien.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Hvis du gerne vil have en lettere variant med færre kalorier, kan du også bruge skyr i stedet for græsk yoghurt.
Del denne opskrift
Skriv den første kommentar