Tzatziki med hjemmebagt flute
Ingredienser
Flute
Instruktioner
  1. Riv agurken groft på rivejernet.
  2. Bland agurken sammen med det grove salt, og lad det stå i cirka 30 minutter.
  3. Kom agurken i en sigte og skyl hurtigt saltet af.
  4. Knug den groftrevne agurk fri for væde – brug eventuelt et rent viskestykke eller lignende.
  5. Vend forsigtigt agurk, fintrevet hvidløg, salt og peber i den græske yoghurt.
  6. Lad tzatzikien trække tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter. Imens laves flute.
Flutes
  1. Rør gær ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mel og salt.
  3. Ælt dejen godt, og stil den til hævning i 30 minutter.
  4. Derefter ælter du dejen igennem og former den til fire flute, der efterhæver på en smurt plade eller et stykke bagepapir i 15 minutter.
  5. Rids flutene på tværs, og pensel dem med sammenpisket æg eller vand og bag dem ved 230 grader i 15 minutter.
Servering:
  1. Anret det friskbagte brød med tzatzikien.
Bemærkninger til opskriften

Kokketip: Hvis du gerne vil have en lettere variant med færre kalorier, kan du også bruge skyr i stedet for græsk yoghurt.