Skipperlabskovs
Servings
4
Servings
4
Ingredients
800
g
oksekød af tykkam eller underbov i tern
3
løg
2
laurbærblade
1
tsk
eddike
4
korn
knust peber
gerne hvid
1
kg
kartofler
1
potte
persille
200
g
koldt smør til montering
200
g
koldt smør til anretning
Salt
Instructions
Skær oksekødet i tern på 1 x 1 cm.
Sæt en gryde over med vand og få den i kog.
Tilsæt oksekødet, blancher det hurtigt, og lad det herefter koge i cirka to minutter.
Tag kødet op, og fjern vandet fra gryden.
Skyl kødet for at fjerne skum.
Gryden sættes over på ny med groft hakkede løg, laurbærblade, eddike, peber og kød.
Det hele skal være dækket med vand.
Lad kødet koge i cirka 30 minutter, til det er næsten mørt.
Mens kødet koger, skræller du kartoflerne og skærer dem i grove tern på 2 x 2 cm.
Kartoflerne lægges i samme gryde som kødet, dækkes med låg og koges møre sammen med kødet.
Når retten er færdig, smages den til med salt og peber, samt koldt smør.
Server med finthakket purløg og koldt smør ved siden af.
Recipe Notes
Kokketip: Vil du gerne have lidt grøntsager i retten, kan du eksempelvis tilsætte knoldselleri.