Tiramisu
Ingredienser
2
æggeblommer
pasteuriserede
100
g
sukker
500
g
mascarpone
1
dl
piskefløde
2
æggehvider
pasteuriserede
2
dl
god stærk kaffe
2
dl
amaretto
1
pakke
ladyfingers
savoiardi
kakaopulver
Instruktioner
Bland sukker og æggeblommer i en skål.
Pisk blommerne stive, og vend massen med mascarpone.
Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen.
Pisk æggehviderne stive og vende dem forsigtigt i.
Bland en god og meget stærk kaffe (der er afkølet) med amaretto.
Ladyfingers lægges i kaffeblandingen og tages hurtigt op igen, da de ellers bliver for bløde.
Brug en form eller et ovnfast fad og beklæd det med bagepapir.
Læg et lag af de opblødte ladyfingers og kom cirka en tredjedel af mascarponecremen ovenpå.
Gentag, til du har brugt alle ingredienserne, men sørg for at slutte af med mascarponecremen.
Drys tiramisuen med kakaopulver og stil den i køleskabet i mindst 24 timer – 48 timer er dog optimalt.
Bemærkninger til opskriften
Kokketip: Tiramisuen kan få en mere frisk smag, hvis du også river lidt citronskal i.